Pentru ca un anumit lucru sa se intample, actiunile mai multor persoane trebuie sa se petreaca sincronizat la secunda, altfel nu ar mai avea acelasi final si efect. Deci nu poate fi vorba de intamplare, coincidenta, ci doar de destin. Multe lucruri din viata noastra par intamplatoare, dar este de ajuns ca o singura actiune sa intarzie sau sa nu aiba loc, pentru ca finalitatea sau cursul destinului sa se schimbe in bine sau rau.

Astfel alegerile noastre din fiecare clipa pot aduce fericire sau suferinta… de aceea a fi treaz este foarte important, dar mai ales ceea ce respectam si punem pe prim plan sa aiba legatura cu Dumnezeu, cu divinitatea. Tot acest haos aparent din jurul nostru este foarte ordonat de altfel, nimic nu este intamplator. Fiecarei alegeri ii corespunde un sir de intamplari in viitor, care vor influenta destinul nostru.

De aceea religiile pun mare pret pe retragere, rugaciune, meditatie. Cand actionezi provoci cauze si efecte vizibile, dar cand nu faci nimic, doar existi, pare ca totul stationeaza. Desi pare ca nu exista actiune, si cauzele si efectele dispar… din contra… va avea loc o actiune pasiva, ivita din nemiscare, nemanifestare, la fel cum a aparut si creatia. Aceasta actiune nu va mai apartine gandirii, egoului, ci sufletului, care niciodata nu va da gres si nu va fi in van. Este ca si cum te-ai lasa dus de curent, dar tu nu vei influenta rezultatul deloc prin prisma gandirii. Daca povestile despre Iisus, Buddha, Mahomed, sau alti sfinti, maestri, artisti etc, ar fi avut alt curs, istoria si prezentul ar fi aratat cu totul altfel. La fel daca Napolen sau Hitler ar fi avut succes in actiunile lor, altfel ar fi aratat evolutia civilizatiei noastre. De aceea desi par o intamplare sau coincidenta in viata noastra unele evenimente, nimic nu este lasat de fapt la voia intamplarii. Normal ca apare nedumerirea cu unde ne mai apartine libera alegere… dar in mod sigur nu in evolutia evenimentelor importante. Avem un cuvant de spus in evolutia noastra interioara, in capacitatea de a ne trezi si de a fi constienti, de a fi in cunostinta de cauza fata de evenimentele din jur. Putem alege ca viata noastra sa o daruim unui ideal care elibereaza sufletul sau il inlantuie. Putem alege intre suferinta sau fericire, sau ignoranta si constienta (nu constiinta…).

Trecutul si viitorul sunt unul si acelasi lucru… asa cum „da” si „nu” sunt considerate. Desi par opuse, duale, de fapt pot fi unite, asa cum tot ceea ce exista este impletit din masculin si feminin. Singura realitate ramane clipa prezenta, aici si acum, pentru ca este punctul unde trecutul si viitorul se intalnesc. Multi ar dori sa retraiasca clipe din trecut, sau sa aiba gandirea din prezent retraind trecutul. Dar nu sunt constienti ca trecutul si viitorul nu sunt importante, in loc sa se bucure de prezent.

Ne ramane doar alegerea de a fi constienti, de a trai viata noastra pe deplin constienti, de a fi constienti de absolut tot ceea ce ne inconjoara, chiar si de lucruri simple precum mancatul, mersul, cerul, copacii, respiratia noastra… si astfel vom ajunge sa percepem divinul in tot ceea ce ne inconjoara.

Despre autor

Mihalcea Razvan Teodor a scris 77 articole pentru noi.

Autor al cartii "Inimi ale Iubirii" - pasionat de tehnologie, arta, fotografie - scrie articole care definesc si reflecta pasiunile sale dar si viziunea asupra existentei... Descarcă cartea „Inimi Ale Iubirii” - Inimi Ale Iubirii (13878 downloads )

Share Button