Multi cred ca iubesc cu adevarat, dar in realitate nu este iubirea adevarata care face ca doua suflete sa se uneasca pana la moarte si dincolo de moarte. Uneori iubirea dintre doi prieteni este mult mai aproape de iubirea adevarata decat iubirea posesiva.

Da… iubirea la majoritatea dintre noi este posesiva, ca si cum ne-ar apartine… nu ar fi daruita de Dumnezeu. Si ar trebui sa multumim cerului ca avem aceasta onoare de a trai ceea ce numai in imparatia divina este posibil. Dintre toate cate exista pe pamant, iubirea este singura legatura care adevereste: “Eu v-am facut Dumnezei… si voi va inchinati la idoli…”.

Iubirea este mostenirea divina lasata de Dumnezeu noua muritorilor pentru a ne trezi si a ne aminti candva de originile si sensul  existentei noastre.

Cand iubesti cu adevarat, nimic altceva nu are valoare in fata a ceea ce simti.

Altfel este o iubire egoista, gandita in termeni de ce, cum si cat de mult. Cand iubesti cu adevarat esti fericit pentru ceea ce simti si aceasta este rasplata, nimic altceva nu mai conteaza, nu astepti nimic in schimb. Din contra multumesti cerului si cui ti-a trezit iubirea, pentru eternitate. Tu nu mai existi, exista doar trairea. Doar ea va fi singura care va conduce interiorul tau, si cat de mult vei putea indura fata de cine sau ce traiesti, te face fericit sau suferi.

Gelozia apartine egoismului, animalului din noi, gandirii neevoluate, pentru ca este ancestrala. Normal ca fiind oameni simtim suferinta cand iubirea nu ne este impartasita, cand altcineva care poate nu merita, are parte de mai multa atentie si fericire decat noi. Dar daca fiinta iubita este fericita, tu nu poti face nimic pentru asta decat sa te bucuri pentru fericirea sa. In final, efectul egoismului isi va face efectul, pentru ca fericirea este de moment, nu de lunga durata, iar atunci va trebui sa suferi alaturi de fiinta iubita. Pentru ca este greu in viata noastra sa gasim o persoana care intr-adevar sa respecte iubirea adevarata. Distractia, iubirea posesiva, jocul de-a iubirea, senzatiile tari, poate ca temporar vor produce pasiune, dar cu atat te vei simti mai gol, cu cat ai pierdut mai mult timp in loc sa faci sufletul feircit.

Gandirea ta, egoul tau va fi impacat… atat timp cat vei dormi. Dar cand sufletul tau se va trezi, iar asta se intampla de obicei cu cat inaintezi in varsta, suferinta ta va fi cu atat mai mare. Cu cat te trezesti mai devreme, cu atat vei putea beneficia de ajutorul energiilor tineretii si gandirea ta va evolua si se va darui sufletului tau.

Ne este frica de iubirea adevarata pentru ca dezgoleste sufletul… ne lasa fara aparare atat fata de gandirea noastra, dar mai ales fata de gandirea persoanei pe care o iubim. Iar mai devreme sau mai tarziu, gandirea egoista a persoanei iubite va produce suferinta sufletului nostru. In acele momente daca nu vezi divinul din trairea iubirii sau daca nu ai avut parte de iubire adevarata in viata ta, vei crede ca iubirea este cel mai mare dusman, pe cand de fapt insasi gandirea ta este. Dar a te darui iubirii adevarate este singura cale de a iubi, de a trai iubirea care face fericit sufletul, altfel doar suferinta va face parte din viata ta.

Culmea este ca toti visam sa intalnim iubirea adevarata, dar majoritatea cand o intalnim actionam pentru a distruge trairea iubirii.

Despre autor

Mihalcea Razvan Teodor a scris 77 articole pentru noi.

Autor al cartii "Inimi ale Iubirii" - pasionat de tehnologie, arta, fotografie - scrie articole care definesc si reflecta pasiunile sale dar si viziunea asupra existentei... Descarcă cartea „Inimi Ale Iubirii” - Inimi Ale Iubirii (13788 downloads )

Share Button