Multi se vor intreba despre ce fel de virusi vorbesc, cei care tin de o boala sau precum cei informatici. Este si una si alta, daca doriti un raspuns adecvat.

Corpul, mintea si sufletul nostru au o reprezentare clara in ceea ce a creat omul: calculatorul, si cat de curand probabil androidul, robotul care va iesi din pozitia statica in care sta pe birou si va umbla alaturi de noi, devenind “sclavul” sau prietenul nostru, cine stie… cam asa cum suntem noi in acest destin, fata de divinitate, de creatorul nostru.

Dorintele pleaca atat de la o idee cat si de la o necesitate fiziologica, sau uneori de la codul genetic personal. In ultima vreme se tot vehiculeaza ca avem inscris in codul genetic tot ceea ce devenim, chiar si predispozitia spre violenta sau pacatele acestui secol, precum fumatul, alcoolismul si perversiunile sexuale.

In Zeitgeist Moving Forward se merge pe ideea codului genetic, dar vina a ceea ce devenim este a societatii in care traim, implicit a educatiei pe care o avem de la varste fragede, mergandu-se pana la conceptie, influenta viitorului destin incepand inca din “burta mamicilor”.

In mod cert toti avem dorinte, iar asta este de fapt ceea ce caracterizeaza fiintele umane, uneori aceste dorinte ducandu-ne spre glorie sau spre dezastru. Dorintele nu sunt doar cele pasionale, dar si cele de a reusi pe plan material sau profesional, de multe ori trebuind sa calcam in picioare pe alti semeni mai slabi, sau cu prea multe prejudecati pentru a reusi sa realizam idealul propus. In mod sigur dorintele de natura materiala nu duc spre nimic bun, pentru ca altereaza calea sufletului, de aici producand suferinta si neimplinirea interioara. Desi multi ajung sa aiba tot ce isi doresc din punct de vedere material, sunt dezechilibrati, singuri, produc multa suferinta in jurul lor, iar de cele mai multe ori trebuie sa isi “anihileze” inima, ca sa poata convietui in aceasta societate, pentru ca nu ai putea sa traiesti tu ca in “paradis”, iar in jurul tau, cei care muncesc pentru “paradisul” tau sa se cufunde in foame, sau sa fie plini de lipsuri. Inima nu te-ar lasa sa faci asemenea lucruri, iar exemplele sfintilor care proveneau din familii bogate si care si-au daruit toata averea, daruindu-se cautarii interioare dovedesc acest lucru. La fel este valabil si pentru cei cu salarii mari si profesii de “aur”, in care banii vin si se duc spre asa multe “prostii” scumpe, special create pentru dorintele lor. Iti spui ca cei din jur care traiesc in saracie sau au meserii umilitoare, nu au invatat destul, nu au muncit destul, nu au luptat pentru a o duce mai bine. Dar adevarul este ca ei au luptat atat cat le-a permis destinul lor… este nevoie si de gunoieri, muncitori pe santier sau slujbe simple. Poate intr-un viitor nu prea indepartat, aceste meserii, cat si altele vor disparea cu totul, lasand locul “sclavilor” care nu se supara, nu au constiinta apasata de aceste indeletniciri, si anume de robotii viitorului.

Si acum ajung la analogia pe care o faceam cu virusii informatici, pentru ca microcosmosul uman este reprezentarea macrocosmosului, iar universul informatic este reprezentarea microcosmosului, de aici si ideea ca suntem reprezentantii divinitatii pe pamant, dar inca nu suntem destul de evoluati ca sa preluam aceasta responsabilitate. Dorintele sunt induse atat de necesitatile corpului, cat si de factorii influenti din jurul nostru, dar si de societatea in care traim. Astfel daca sexul nu ar mai fi considerat pacat, multe minti bolnave ar inceta sa mai existe pe acest pamant, pentru ca tot ceea ce blocheaza natura umana, tinde sa devieze spre perversiuni care intrec sfera imaginatiei. Iar daca ne uitam la lumea “bolnava” din asa numita societate evoluata in care traim este consecinta faptului ca s-a incercat sa se devieze mersul normal al naturii. Cum sa spui ca este pacat sa faci sex, ca femeia este natura pacatului, sau ca omul este nascut din pacat? Totusi lumea a evoluat, trebuind sa se duca lupte de secole intregi pentru eliberarea gandirii de asemenea idei. In partea orientala s-a dovedit ca omul daca este eliberat de aceasta povara a pacatului originar, lumea nu este mai perversa si mai dezechilibrata decat in lumea occidentala. Nu este bine nici sa lasi liber gandirii de a da frau liber dorintelor de orice natura, pentru ca vedem unde a ajuns lumea civilizata. Familia nu mai are valoare, iubirea este din ce in ce mai ingropata, iar sufletul uman este pe cale sa fie ingropat de materialism.
Nici calea orientala nu lasa prea mult loc sufletului uman sa evolueze, pentru ca este ingropata in traditii si credinte false, iar stiinta nu este pe placul omului apasat de religii care se anunta a fi calea suprema spre eliberarea sufletului.

Am mai spus si o repet ca tehnologia nu este pentru a ingropa omul, implicit sufletul uman, ci tocmai pentru a ajuta la eliberarea sufletului, pentru ca omul va avea astfel mai mult timp liber pentru introspectie, pentru calea interioara, daca societatea in care traieste usureaza gandirea umana de povara traiului zilnic sau a rutinei plictisitoare.

Rugaciunea interioara este ca un firewall de protectie impotriva gandurilor nocive, dorintelor distrugatoare, care altereaza sufletul pe calea sa spre eliberare. Priviti in interior si observati cat timp puteti sta fara ganduri, fara sa va satisfaceti dorintele, sa va ganditi doar la voi, la sufletul vostru, la dumnezeul din voi, sau macar sa cautati sa intelegeti ceea ce se intampla in interior. De cate ori sunteti constienti ca mancati sau mergeti, sau faceti un lucru oarecare? De cate ori admirati cerul, sau un nor, sau o floare, sau un copac, sau doar sa stati in mijlocul naturii si sa ascultati soaptele sale?! Stiu… nu aveti timp pentru “prostiile” astea, dar astea sunt tot un fel de rugaciune, atunci cand sufletul este in mijlocul a ceea ce-l face fericit. Dar ca sa stai ore in sir in fata unui ecran ca sa admirati un documentar, sau sa urmariti un film sau un serial, sau sa ascultati muzica, sau de ce nu… sa scrieti un articol “bengos”, ca doar miscati pe toti din jurul vostru cu articole pe care le credeti folositoare celor din jur… In primul rand ajutati-va sufletul vostru si apoi veti putea ajuta si pe cei din jur. Noi credem ca daca daruim 1 RON unui cersetor am rezolvat cu povara apasatoare a sufletului nostru. Sau daca gandim ca asa imbogatim pe altii ca donam ceva, sau ca salvam o viata de la nu stiu ce boala am rezolvat cu problemele societatii in care traim… Cati se lasa de fumat pentru ca le dauneaza acest lucru, sau de distractie pentru ca indeparteaza sufletul de calea sa?

Uitati-va la societatea in care traim… Ni se induce dorinta de a fuma, stiindu-se ca este ca un drog, alterandu-l fiind plin de chimicale, pentru ca tutunul exista de mii de ani fara a produce efect nociv. Apoi cand este indeajuns de acceptat de societate se gasesc destepti care sa interzica acest lucru, de fapt un motiv pentru a pune taxe mai multe, pentru a scumpi aceasta dorinta indusa, si care astfel sa aduca profituri imense. Daca drogurile au fost interzise, cu atat mai mult fumatul trebuia interzis inca de la inceput. Apoi la fel cu nevoia de consum, cu energia electrica, cu materialele nocive care sunt peste tot in jurul nostru, atat in ceea ce mancam cat si in ceea ce folosim. Ni se spune ca am evoluat, dar de fapt tot ceea ce este creat are un efect nociv asupra noastra, iar mentalitatea de invingator tinde sa arunce sufletele slabe in mizerie. Acum ecologia face profituri imense din prostia si manipularea mintii noastre. Plasticul polueaza, dar tonele de hartie care se consuma de decenii nu se vad… copacii trebuiesc sa fie pe cale de disparitie ca lumea intr-adevar sa simta pe pielea lor aceasta prostie. Energia electrica polueaza, dar nu se ia nici o masura pentru energiile alternative, pentru ca sunt prea scumpe… de fapt paralizeaza buzunarele celor care conduc din umbra aceasta lume bolnava. Si astfel ni se mai pun niste costuri in plus (ecologic vorbind) la buzunarele noastre, ca doar noi poluam folosind ceea ce s-a creat ca necesitate de catre societatea noastra “curata”.

Daca inca nu ati vazut toti cei care credeti ca o duceti bine, ca puteti sa va lafaiti in aceasta lume, ca distractia voastra este deosebita, tin sa va anunt ca lumea tocmai este in colaps, atat mental, cat si fizic. Criza nu este departe, si este nevoie doar de o scanteie ca aceasta lume mirifica si evoluata in care traim sa se intoarca la era primitiva. Problema nu este pentru cei incredibil de bogati, ci pentru cei care nu isi permit luxul de a prinde un loc in era viitorului. Puteti sa “dormiti” linistiti in continuare, sau sa incepeti lupta interioara pentru eliberarea sufletului vostru, iar Iubirea va poate ajuta enorm sa scurtati calea catre aceasta realizare. Pentru ca desi poate parea ca rugaciunea interioara nu face nimic, de fapt ea schimba totul… atat interiorul vostru, cat si evenimentele din jur.

Rugaciunea in general face bine sufletului… Rugaciunea “Tatal Nostru” are leac pentru deochi, ca sa dau un exemplu cunoscut pentru majoritatea dintre noi, dar are leac si pentru suflet, iar cu cat sufletul este mai aproape de constientizarea existentei sale, cu atat locurile inchinate creatorului sau, vor aduce bucurie in interiorul nostru. Nu doar bisericile, pentru ca sunt locuri pline de simboluri, cat natura si apropierea de sufletul vostru prin rugaciune si iubire va pot aduce implinirea interioara mult visata.

Rugaciune nu este doar apartenenta la o religie, nu trebuie sa fii etichetat intr-un fel pentru a deveni religios. Rugaciune este si durerea in suflet atunci cand te gandesti la natura, la raul pe care-l facem pamantului prin actiunile noastre. Rugaciune este si cand dorim binele semenilor nostri, cand indreptam iubirea noastra spre cei din jur, fara a trebui sa miscam un deget pentru a-i ajuta, pentru ca doar interiorul lor le poate darui linistea de care au nevoie. Este doar un inceput prin a darui iubire tuturor celor din jur, pentru ca apoi ajutorul va sosi de la sine, vei face bine fara macar sa te gandesti ca il faci, iar acest bine incepe chiar din interiorul tau.

Elimina pentru o clipa dorintele, acest lucru pornind chiar de la “eliminarea” gandirii… pune o “pauza” gandirii pentru a putea vedea adevaratul “EU” din interiorul tau, si atunci rugaciunea isi va face aparitia de la sine, ca un firewall eficient pentru un sistem perfect care are nevoie de protectie de actiunile mediului inconjurator, sau de gandurile celor din jur.

Daca rugaciunea interioara este firewall-ul sufletului tau, atunci constientizarea existentei sufletului tau este cel mai puternic antivirus, iar Iubirea este sistemul perfect pe care ruleaza.

Despre autor

Mihalcea Razvan Teodor a scris 77 articole pentru noi.

Autor al cartii "Inimi ale Iubirii" - pasionat de tehnologie, arta, fotografie - scrie articole care definesc si reflecta pasiunile sale dar si viziunea asupra existentei... Descarcă cartea „Inimi Ale Iubirii” - Inimi Ale Iubirii (13782 downloads )

Share Button