Cineva ma intreba acum ceva timp cand vorbeam despre Adevar: “Dar ce este Adevarul?”

Poti vorbi la infinit despre Adevar, la fel ca si despre Iubire, pentru ca este tot ce exista si ceea ce nu exista.

Adevarul este… si atat.

Nimic mai mult de zis despre acest termen utilizat in toate religiile ca factor principal in cautarea pentru evolutia sufletului.

Adevarul trebuie trait efectiv pentru a fi inteles, pentru ca nu poate fi descris. Traind iubirea poti intelege ce inseamna adevarul, sau poti porni cel putin pe calea intelegerii acestuia.

Multe intrebari apar in gandire si multe raspunsuri se incearca sa se dea pe calea aceasta. Dar pentru a intelege adevarul gandirea nu trebuie sa mai existe, trebuie sa te nasti din nou, ori numai in acest fel vei putea, eliminand complet persoana creata de societate, si anume gandirea care te reprezinta. Rugaciunea inimii este astfel primul pas pe aceasta cale de a intelege si trai Adevarul. Iubirea este al doilea pas, iar respiratia constienta este ultimul. Respiratia constienta este ca un factor de echilibru, racind si mentinand linistea atat a sufletului cat si a trupului.

Dar de ce am dori eliberarea sufletului? De ce am dori atat sa aflam si sa traim Adevarul?
Nu este nevoie sa dorim nimic, nu este de fapt nevoie sa facem absolut nimic, dar trebuie sa incercam macar.

Adevarul se reveleaza… Oricat l-am cauta, nu l-am gasi, dar cel putin am fi pe cale. Si am dori sa aflam Adevarul, sau sa il traim, pentru ca suntem “sclavi” in aceasta viata, jucam sau traim dupa reguli impuse, si oricat am crede ca suntem liberi, de fapt nu suntem, dar putem fi… cel putin in interior. Asa suntem de fapt dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, pentru ca materia este formata din energie. Nu pot fi separate de fapt. Dar ceea ce intretine atat energia cat si materia, este dincolo de ele, de aceea spun ca aceasta esenta divina se gaseste si in noi, in interior.

Inca mai ai timp sa te trezesti in aceasta viata, sa nu mai astepti alte vieti nelimitate pentru a intelege si trai ADEVARUL. Fa primul pas pe aceasta cale, nu pentru ca gandirea doreste acest lucru, ci pentru ca aduce fericire sufletului tau, implicit vietii tale.

Destul pentru astazi…

Despre autor

Mihalcea Razvan Teodor a scris 77 articole pentru noi.

Autor al cartii "Inimi ale Iubirii" - pasionat de tehnologie, arta, fotografie - scrie articole care definesc si reflecta pasiunile sale dar si viziunea asupra existentei... Descarcă cartea „Inimi Ale Iubirii” - Inimi Ale Iubirii (13794 downloads )

Share Button