Iubirea poate fi descrisă ca un cod, poate cândva chiar se va descoperi în codul genetic urmele codului Iubirii.

Denumesc codul iubirii tot ce ţine de transformarea care se petrece într-o ființă atunci când este lovită de iubire. Iubirea poate ridica un suflet pană la cer, sau îl poate arunca într-o clipă în întunericul cel mai adânc al existenţei. Deși nimic nu este mai anormal decât înainte, decepția iubirii fie că ni se datorează greșelilor noastre, sau acțiunilor persoanelor pe care le iubim… uneori mai mult decât pe noi înşine… deși practic am substituit ființa noastră interioară cu imaginea care a aprins focul trăirii interioare, suferim fără să fim conștienți de inepția suferinței noastre.

În acest punct viziunea reflecției iubirii absolute si infinite în iubirea simplă, omenească, ne dă o înțelegere aparte a suferinței și trăirii noastre. Astfel poate fi medicamentul cel mai plauzibil pentru salvarea trăirii noastre interioare. Mulți spun: “Dumnezeu este Iubire!”.

Daca înțelegem acest concept, pentru că dacă aprofundăm conceptul de Dumnezeu topit în elementul iubire, pe care majoritatea am trăit-o sau suntem fericiți trăind-o în continuare, putem trece la un alt nivel de conștientizare, la o înțelegere superioară a sensului existenţei noastre, la o trezire şi eliberare din capcanele gândirii.

Dacă suferi din neîmplinirea trăirii iubirii, nefiind împărtăşită şi de persoana pe care o iubești, amintește-ti că nu ești tu de vină, dar nu este de vină nici persoana pe care o iubești, nici măcar destinul sau societatea în care trăim. Acesta este cursul vieții… trăim o clipă de eternitate atunci când iubirea ne alege pentru a se revela sufletului nostru… depinde doar de noi ca să nu ne oprim aici, ci să continuăm dincolo de existenţa noastră, de a face transfuzia de “sânge” între sufletul nostru, implicit prin inima noastră, şi “sângele lui Dumnezeu” – Iubirea Divină.

Codul Iubirii reprezintă scriptul pe care rulează sufletul nostru, iar inima este mediul care asigură suportul fizic pentru ca acest lucru să se întâmple.
Scriptul este perfect, depinde doar de noi pentru a înțelege, citi şi implementa acest cod al iubirii în existenţa noastră…

Despre autor

Mihalcea Razvan Teodor a scris 77 articole pentru noi.

Autor al cartii "Inimi ale Iubirii" - pasionat de tehnologie, arta, fotografie - scrie articole care definesc si reflecta pasiunile sale dar si viziunea asupra existentei... Descarcă cartea „Inimi Ale Iubirii” - Inimi Ale Iubirii (13846 downloads )

Share Button