Cate zile pierdem in viata noastra fara rost? Sunt ganduri pe care le-am dezbatut cu mine insumi dupa multe astfel de zile.

De cate ori am amanat lucruri pe care am spus ca le facem… tocmai ca sa avem si mai multe zile fara nici o directie. Am sperat ca ceea ce facem va lasa loc in destin la ceea ce ne-am dori de la viata, dar crudul adevar in cele din urma se reveleaza. Daca ai un destin fara rost, de multe lucruri si multe zile fara rost avem parte in viata. Ati observat ca atunci cand atingem un tel nu ne dam seama de papusarul din spate, si de evenimentele care s-au aliniat ca acel tel sa se intample?

De multe ori am stat ca o barca in deriva, pentru ca nimic nu ma facea sa ma misc in nici o directie… Iar daca stau acum si ma gandesc poate intr-un fel anticipam ceea ce destinul avea sa imi ofere. Oamenii si prietenii din jur se agita dupa o zi pe alta lucrand la maretia unui destin care nu exista. Ni se vand iluzii si teluri , dar foarte putini au acces la succes. Totul decurge in asa fel incat cei care au succes sa poata indeplini scopul pe care si l-au propus. Daca vorbesti din experienta se spune ca esti pesimist… pai daca ai parte de succes tot din experienta vorbesti, dar atunci pari optimist. Cand ai parte si de una si de alta, dar cu masura, incepi sa fii mai moderat in declaratii.

Pana in criza toata lumea vorbea de succes, dupa criza pana si cei mai optimisti au inceput sa cada psihic. Unii si-au luat viata chiar… pentru ca erau obisnuiti cu un anumit standard… pentru ca muncisera o viata intreaga pentru a atinge scopuri si obiective pe care cei mai multi nici in vis nu le au. Intr-adevar multi au ajuns sa le realizeze calcand in picioare oameni si principii, idealurile altora si distrugand multe alte destine.

Cand ai succesul langa tine, totul te schimba. Unii denumesc succesul – bani, altii realizare profesionala, iar altii noroc. In vremuri de demult, vorbeam si dadeam sfaturi fiind influentat de succesul destinului, totul parea posibil, nimeni si nimic nu putea sa darame idealurile si cursul vietii mele… pentru ca limbajul meu erau banii, chiar daca mascat de implinire in afaceri sau o viata mai buna.

Dar si atunci undeva in inima era ingropat divinul, era ingropata iubirea… pentru ca am avut parte de multa iubire… mai multa decat puteam duce. Iar cand a venit ceasul desteptarii din somn, nu am fost prea marcat de cadere. Din contra mi-am permis sa ma afund si mai mult in gol, stiind ca este totul sau nimic… parca anticipam prapastia care ma astepta la cotitura. Chiar si cand m-a lovit unde m-a durut si ma doare cel mai tare… am luptat in continuare. Si astfel am inaintat un pas… apoi cativa inapoi. Pana a urmat prabusirea definitiva. O asteptam, dar nu credeam ca ma va dobori asa de tare… pentru ca scopul meu in lume si in viata era sa fac fericita persoana iubita. Iar cand acesta nu a mai avut suport am cazut ca un mort ambulant in tarasul vietii, asteptand intr-un fel sau altul finalul. Acum in tot acest timp am fost eu cel care primeam sfaturi de la prieteni care se credeau experti in astfel de evenimente, pentru ca ei traiau pe pamant, doar eu eram cel care zburam prin aer visand la divinitate, la o iubire pe care toti o ignoram… fie ca recunoastem sau nu. Dar destinul a fost si mai dur, pentru ca la scurt timp a lovit in lant si pe prieteni… iar asta m-a durut si mai tare. Pentru ca ceea ce am patit, se dubla… se tripla, iar idealul si scopul se indeparta si mai tare de mine. Poate lumea nu este pregatita pentru ‘visul’ care mi se revelase cand inca aveam energia de a ma lupta cu somnul.

Destinul loveste cand nu te astepti… mai ales daca esti un suflet deosebit. Toti avem suflete deosebite, dar putini se trezesc ca sa realizeze asta. Iar asta se face cel mai usor prin suferinta… multa suferinta. Pentru ca atunci cand nu mai tine de alegerea ta in viata, ci de a altora esti ca o barca purtata de valuri in functie de curentii puternici, sau de viata.

Am fost de curand la o intalnire cu oameni care incearca sa dea un nou curs gandirii de a face afaceri… este modul american de a face afaceri. Oameni care au trecut si prin greutati, pierzand munca de o viata, dar si care nu au cunoscut esecul, pentru ca destinul le-a pus in minte instrumentele prin care succesul devine a doua natura. Mi-a adus aminte de un prieten mai vechi, care imi spunea cu mult timp inainte ca daca nu te misti, daca nu te lupti, daca nu incerci sa vezi oportunitatile nu poti avea succes, implicit bani sau oricxe iti doresti. Iar eu am replicat stiind ca avea dreptate (duh!, doar si eu vorbeam ca el cu mult timp inaintea lui), ca ceea ce ne daruieste succesul in viata este tocmai acea forta nevazuta din spate, fie ca o numim Dumnezeu, sau in orice alt fel. Pentru ca nu am avea nici un succes, daca nu am putea sa il realizam, fiind sanatosi si feriti de pericole. Iar divinul ne mai da palme uneori fie prin cei dragi de langa noi, fie chiar prin mentorii nostri. Esentialul la acea intalnire a fost ca sa faci din pasiune o afacere daca poti, mai ales daca asta va ajuta societatea, sau oamenii. Intr-adevar asta este ceea ce anima viata noastra, dar daca va trece viata intreaga fara nici o realizare, fara nici o multumire, multe zile fara rost vom pierde…

Pot fi multe obstacole in viata noastra pentru a nu avea succes, dar cel mai mare obstacol de trecut este chiar destinul, iar acesta nu poate fi pacalit in ultima instanta decat daca poti sa vezi dincolo de el, sa vezi asa cum am spus ‘papusarul’ care trage sforile. Orice faci in viata ta fie ca ai succes sau nu, daruieste o clipa rugaciunii interioare, adu-ti aminte de ‘tine’, nu mai visa, ci trezeste-te acum pentru ca maine poate sa nu mai existe. Maine poate fi cel mai mare cosmar al existentei tale, dar si a omenirii intregi. Astfel mai ai o sansa ca in ultima clipa sa nu ‘adormi’ inconstient, ci sa fii pe deplin treaz si in rugaciune.

Despre autor

Mihalcea Razvan Teodor a scris 77 articole pentru noi.

Autor al cartii "Inimi ale Iubirii" - pasionat de tehnologie, arta, fotografie - scrie articole care definesc si reflecta pasiunile sale dar si viziunea asupra existentei... Descarcă cartea „Inimi Ale Iubirii” - Inimi Ale Iubirii (13696 downloads )

Share Button