Puteam spune intensitate sau liniște intr-un cuplu, dar cuplul nu reprezintă prea bine ce vreau sa subliniez in acest articol. Pentru ca un cuplu poate fi format si temporar sau pe termen lung, dar pe diferite criterii, rareori printr-o relație de iubire.

Cuplul de obicei este posesiv, de aceea si ideea de casatorie sau relație pe termen lung sufoca pe cei care simt nevoia de libertate. Cuplul formează ideea de familie, in care sunt necesari un copil sau mai mulți, sa fii casatorit cu acte si la biserica… pentru ca așa e obiceiul. Acum nu mai este ca înainte… majoritatea relațiilor sau cuplurilor tind sa încerce si testeze relația o perioada mai scurta sau mai îndelungată. Cu cat mai îndelungată, cu atât mai ușor de sfărâmat… sau nu, depinde de personalitatea fiecăruia.

De ce după o perioada lunga o relație este mult mai ușor sa se termine?
Pentru ca in timp apare liniștea, iubirea nu mai este posesiva, persoanele se maturizează, încep sa îşi inteleaga necesitatea si libertatea… mă refer la cele mature. Nu mai este gelozia de la început, care daca este prea excesiva deseori duce deja la despărțire sau la o relație plina de certuri (de multe ori din nimic). Doar cei care au testat si o alta relație mai înainte ajung la concluzia ca oricât vei căuta tot la o relație liniștită ajungi după ani de zile, bazata pe iubire (dar o iubire liniștită, libera, nu posesiva), respect, înțelegere, asta bineînțeles daca ai găsit persoana potrivita. Acestea oricum nu sunt de ajuns când intri intr-o relație pentru toata viața (căsnicie), pentru ca odată cu familia si copiii, implicit apar alte probleme. Dar cu atât mai mult sunt pregătiți faţă de cei care nu au parte decât de certuri.

Dar toate acestea dispar când iubirea este conștientizata si sursa este recunoscuta ca fiind divina de ambii parteneri. Pentru ca daca ai respect si crezi in Dumnezeu, interiorul si înțelegerea relației trec pe un alt nivel. Devine astfel o cale spirituala, o relație intre suflete, in care se va dori fericirea celuilalt, egoul fiind eliminat… asta desigur daca sunt pe aceeași lungime de unda. Dar chiar si daca iubirea a încolțit, si este conștientizată măcar de unul din parteneri, in timp in jur se va percepe parfumul subtil care se reflecta in acea relație, pentru ca nu va fi una obișnuită, trecătoare.

“Mulți chemați… putini aleși”

Acest tip de relații sunt așa de rare, precum floarea de colt… sau chiar mai rare. Calea trăirii iubirii conștientizând originea sa divina nu este ceva dorit sau gândit, ci este ceva dăruit chiar de la Dumnezeu. A trata o astfel de iubire ca pe una obișnuită… e ca si cum ai trata pe Dumnezeu ca pe un lucru oarecare.

Deci când nu mai este intensitate intr-o relație, dar este liniște, înțelegere, respect, echilibru, nu aruncați aceasta liniște pe nebunii nenumărate si trecătoare, pentru ca nu vor aduce decât suferință in final, sau mai rău. Intensitatea poate creste intr-o astfel de relație doar prin dăruire totala fata de trăirea iubirii, pana la nivel spiritual, aducând trăiri si fericire inaccesibile altor tipuri de relații. O astfel de relație va avea împlinire pe toate planurile, pentru ca in fata iubirii se pleacă toata creația si pana si divinitatea simte ca omenirea mai are o șansă astfel printr-o evoluție spirituala accesibila tuturor.

Despre autor

Mihalcea Razvan Teodor a scris 77 articole pentru noi.

Autor al cartii "Inimi ale Iubirii" - pasionat de tehnologie, arta, fotografie - scrie articole care definesc si reflecta pasiunile sale dar si viziunea asupra existentei... Descarcă cartea „Inimi Ale Iubirii” - Inimi Ale Iubirii (13831 downloads )

Share Button