In ultimul timp sunt intrebat tot mai des ce am de gand sa fac… ce proiecte am in cap, sau daca renunt de tot la ce am inceput, pentru ca ma caracterizeaza lipsa de a crea un viitor care sa se bazeze pe factori de care toata lumea tine cont. Dar tinand cont de factorii existenti cam stiu ce va urma, pentru ca de fapt viitorul meu este deja trecut; trebuie doar sa astept ca trecutul sa se intample…

O perioada lunga am cenzurat gandurile, ideile, viitorul, tot… adica de aproape un an de zile una am dorit si alta am facut. Pentru ca ceea ce aveam de gand sa fac ma trimite pe un drum lung si mai incert decat cel existent, dar mai ales ma indeparteaza de inima, de fiinta pe care am tot sustinut-o in acest timp indiferent de ce s-a intamplat. Dar in final se pare ca am pierdut mult timp asteptand si sperand ceva ce nu se intampla, dar mai ales se pare ca urmeaza caderea vijelioasa pe care tot incerc s-o previn de ceva timp, asa cum criza ce ne inconjoara nu se mai termina pentru unii, in timp ce pentru altii care au resursele necesare sau au asigurat drumul vietii lor nu prea isi resimt destinul.

Uneori parca zici ca sunt nascut din speranta, iar alteori din dezastru, totul impletindu-se asa armonios in viata mea incat imi vine sa cred ca viata chiar este un vis. Cu asa discutii am tot cenzurat realitatea pe care o doresc in viata mea, si adevarul este ca analizand tot ce mi s-a intamplat in ultimii 10-12 ani doar au pavat calea pe care o voi strabate in viitor, iar persoanele pe care le-am iubit si le-am indepartat sau au fugit de mine, au facut cea mai buna alegere, pentru ca EU nu eram cea mai buna optiune… nu sunt cea mai buna optiune nici pentru sufletul meu, dar nu am ce sa fac ca este legat fara sa aiba o alta optiune.

In ultimele zile am avut o lipsa acuta de energie ca si cum viata s-ar scurge in clepsidra pentru a o intoarce din nou si din nou… Mi-am urmarit ore intregi atat interiorul, cat si trupul cum se zbat intr-o lupta crancena ca sa iasa din aceasta stare, care era dincolo de limitele intelegerii. Iar cand nu poti intelege ce se intampla doar astepti sa vezi rezultatul… oricare ar fi acesta.

Desi m-am pus pe mine in gandurile mele ca fiind cauza principala a tot ceea ce se intampla in jurul meu, am autocenzurat in acest fel idei care se leaga de actiunile din jurul meu… astfel:

  • – toate femeile frumoase sau (bune!) simpatice,  datorita mediului inconjurator si factorilor externi sunt curve (curvas=schimbator), adica nu stiu ce vor, dar de fapt vor s-o duca bine material vorbind… ceea ce pana la urma se intampla in viata lor, facand astfel pe imaculata, dar mintea lor este plina de lucruri dracesti
  • – daca barbatii alearga dupa femei… femeile alearga dupa bani, iar daca se mint ca alearga dupa o relatie stabila, iubire si povesti de acest gen, in final se vor plictisi, si vor fugi dupa ce stiu ele cel mai bine sa faca: sa distruga tot ceea ce este frumos si linsitit in viata, de aceea desi multe femei sunt batute sau batjocorite in numele iubirii, ele nu pot renunta la ceea ce le face placere in adancul fiintei lor
  • – iubirea fara sex este ca si bautul unui ceai dintr-o ceasca goala… oricat te vei minti sau autosugestiona, in final iti vei da seama ca este doar o ceasca goala
  • – oricat vei fugi de ceea ce te asteapta, ca urmare a unei actiuni care a facut rau persoanei iubite, sau implicit celor din jur, la un moment dat dupa colt te asteapta soarta care nu te lasa sa mori linistit pana nu platesti de cel putin 3 ori actiunile tale. Daca aveai liniste si totul era frumos si de viitor, cand renunti la aceasta este normal ca si viata sa se razbune la randu-i si sa iti daruiasca ceea ce doresti.
  • – cautam motive mereu la cei din jur, dar raul se ascunde de fapt in gandurile noastre, de la o singura idee care a prins radacini in mintea ta, pornind tot raul si suferinta viitoare. De aceea se spune ca pacatuind cu gandul faci mai mult rau decat fapta in sine…
  • – daca nu esti egoist si nu pui persoana ta in fata, in final vei pierde oricat te vei minti frumos poleind totul in aura divina. Pierzi pe plan material, dar castigi in interior, dar este nul din moment ce traiesti intr-o societate bazata pe bani, mizerie, politica si sclavie.
  • – daca ai bani, viata este mult mai usoara, si iti poti realiza dorintele mai usor… asta daca esti lasat de destin sa te bucuri de realizarile tale materiale sau profesionale. Nu conteaza ca esti o fiinta superficiala care fuge de ea insasi, fiind plictisit oricum de distractie, viata, sau persoana de langa tine. Cand inaintezi in varsta deabia atunci realizezi timpul pierdut fara rost, dar iti vei alina sufletul zicand ca oricum si cu cele sufletesti te-ai fi plictisit, asa ca ai mai calcat cateva suflete in picioare si a trecut timpul mai repede.
  • – pot enumera la nesfarsit de genul celor de mai sus, dar chiar daca sunt reale si fac parte din viata noastra, parca ma plictisesc mai repede decat sa privesc in mine insumi in tacere…

Ne putem amagi ca exista free choice in viata noastra, dar trecutul asa cum este scris si cum va fi scris, nu va putea fi schimbat, chiar daca in prezent ne gandim ca actiunile vor influenta trecutul viitor, dar de fapt asa trebuia sa fie alegerea noastra, iar alta optiune nu ne garanteaza nimeni ca poate fi obtinuta. Fie ca actionam sau doar asteptam sa se intample, trecutul oricum se va intampla fie cu sau fara voia noastra. Si daca gandim ca actiunile oamenilor valorosi din lume au pavat viata glorioasa de acum, atunci trebuie sa stim ca la fel si rugaciunile celor care au pavat calea sufletului si a religiilor existente acum, chiar daca nu au actionat in mod direct, indirect au influentat si continua sa schimbe viata si lumea asa cum o percepem acum, dar mai ales va schimba viitorul pe care-l asteptam… si spun asta stiind ca viitorul este de fapt un trecut viitor.

Despre autor

Mihalcea Razvan Teodor a scris 77 articole pentru noi.

Autor al cartii "Inimi ale Iubirii" - pasionat de tehnologie, arta, fotografie - scrie articole care definesc si reflecta pasiunile sale dar si viziunea asupra existentei... Descarcă cartea „Inimi Ale Iubirii” - Inimi Ale Iubirii (13702 downloads )

Share Button