Valentine’s Day, ziua indragostitilor sau ziua iubirii, sau in concurenta cu dragobetele traditional, ar trebui sa fie de fapt zilnic toata viata pentru cei care se iubesc, nu redusa doar la un moment de celebrare in care sa simti ca iubirea e speciala.

Fiecare zi ar trebui sa fie un moment de celebrare a ceea ce simti… a ceea ce ti-a fost daruit. Daca nu poti celebra zilnic iubirea inseamna ca ceea ce traiesti este orice altceva dar iubire nu. Iubirea nu trebuie sa fie rutina, dar devine daca este confundata cu alte sentimente, care nu se pot apropia de trairea iubirii. Pentru ca daca nu vedem ceea ce se reflecta in iubire, daca nu respectam si daca nu acceptam divinul din reflectia ei in sufletul nostru, va deveni un sentiment banal, iar in timp isi va pierde stralucirea. Iubirea scade in intensitate asa cum o percepem noi pentru ca vedem persoana fata de care avem acest sentiment, dar nu vedem divinul din trairea ei. In momentul cand poti percepe ca Dumnezeu este Iubire, atunci iubirea ta va capata calitati absolute si infinite. Nu vei mai percepe ca iubesti persoana, ci iubesti ceea ce simti de fapt, asta te face sa te inalti la cer in interior.

Astfel ridicand pe piedestal ce simti vei putea trece peste multe greutati ivite in trairea iubirii, pentru ca orice este frumos va intampina intotdeauna piedici. Va fi greu intr-adevar daca numai unul va vedea ceea ce simte, iar celalalt va fugi in interior fata de acest sentiment sublim. Pentru ca multi se sperie de schimbarea din interior, in primul rand pentru ca iubirea aduce smerenie in interior, te face sa ingenunchezi in fata persoanei iubite. In acele momente “TU” nu mai existi, “EU”-l tau interior se dizolva, lasand doar aburii iubirii sa se inalte pe cerul fiintei tale. De aceea se spune ca atunci cand iubesti poti percepe mult mai usor sufletul tau, dar si sufletul persoanei iubite, iar pe aceasta intelegere se bazeaza toata practica religioasa in marile religii ale lumii. Trairea pe care o simt iubitii in momentele lor intime se apropie foarte mult de trairea mistica pe care o au pustnicii, sfintii, toate fiintele care se daruiesc iluminarii interioare. Dar asta se intampla doar daca nu pui piedici in interior, iar efectele adverse sunt aproape nule daca in trairea iubirii vezi reflectia divina. Pentru ca iubirea aduce in interior odata cu aparitia ei iadul si raiul deopotriva. Depinde doar de cei care se iubesc cum va evolua trairea lor din interior, de aceea credinta in Dumnezeu si reflectia acesteia in iubire aduce un sprijin acestei trairi.

Vorbesc din experienta mea umila pe care am avut-o ceva timp legat de daruirea fata de trairea iubirii. Au fost momente cand nu aveam nici cea mai mica sansa ca iubirea sa se implineasca… si totusi s-a implinit si a adus momente sublime. Astfel am putut in final sa inteleg de ce am putut iubi persoane diferite asa de mult. Fiecare moment a fost unic, si a adus uneori o intelegere peste puterea mea umana, facand uneori sa par nebun, dar nebunia mea era daruita de trairea revelata in interior. De multe ori as fi vrut sa ma topesc in ceea ce simt, sa pot darui macar o clipa din ceea ce simt si persoanei iubite, dar asta nu se poate face decat daca impartasesti aceeasi viziune… altfel te asteapta dupa colt multe piedici si multa suferinta. Cand iubirea nu te face sa te simti implinit, ci iti doresti tot mai mult, alergand dupa lucruri trecatoare, va apare ruptura in interior, pentru ca ceea ce leaga doua persoane care se iubesc nu este planul material, ci ceea ce se reflecta in sufletele lor. As putea spune ca de fapt free choice se refera doar la interiorul nostru, pentru ca in exterior lucrurile stau cu totul diferit. Pentru ca maestrul nostru interior este exact ceea ce traim, ce simtim prin trairea iubirii, iar daca ne daruim total trairii ei facem saltul in neant. Putem iubi in interior persoana iubita, dar in exterior s-ar putea ca aceasta iubire sa nu se indeplineasca niciodata… sau doar pentru o perioda mai lunga sau scurta de timp, sau pentru o clipa din existenta noastra. Daca nu reusim sa distrugem noi trairea noastra… uneori o va face destinul luand viata persoanei iubite. E adevarat ca sunt lasate si cateva faruri in ceata, ca sa nu disperam si sa nu mai credem deloc in iubire. Ideea eronata pe care o avem fata de trairea iubirii poate este cauzata si de traditiile si religia noastra, care a suprimat suflul trairii iubirii dintre doua persoane care se iubesc. Ma refer la energia sexuala pe care au refulat-o timp de secole, iar acum se vad efectele ei distrugatoare in societatea noastra. Oamenii fug de la o relatie la alta in aceste vremuri prea repede, fara macar sa realizeze ca astfel pierd lupta pentru interiorul lor. Este nevoie de o perioada indelungata pentru a putea patrunde fiecare in intimitatea celuilalt… pana se ajunge la acea incredere pe care o ai doar intre prieteni, doar ca iubirea amplifica foarte mult ceea ce poti trai intre prieteni. Cand ai parte de liniste multa intr-o relatie, cei care se iubesc vor crede ca a aparut rutina, de aceea s-a inventat ca putina cearta aduce intr-o relatie sarea si piperul necesar pentru ca acea relatie sa reziste. Din punctul meu de vedere este doar faptul ca inca nu s-a maturizat acea relatie, pentru ca daca doua persoane care se iubesc si se respecta discuta deschis despre problemele lor interioare vor putea trece peste orice.

Spun ca este nevoie ca cei care se iubesc sa vada divinul in ceea ce traiesc pentru a putea face fata incercarilor si rutinei pe care majoritatea cuplurilor o intampina in ziua de azi. Desi multi nu recunosc, cea mai importanta problema este cea sexuala, altfel nu ar exista dorinta dupa alte incercari in afara cuplului. Cand te simti implinit in interior impreuna cu persoana pe care o iubesti, sexul nu ar trebui sa mai fie o problema, ci din contra un ajutor pe calea spirituala. Daca poti sa faci “curatenie” in gandurile legate de acest subiect si sa purifici animalul din tine, sa il stapanesti supunandu-l trairii iubirii, va aduce fericirea in viata voastra. Dar asta nu se face usor, si in nici un caz in timp scurt. Puteti sa vedeti aceasta experienta asemanatoare celor care se daruiesc practicii religioase. Ca si acolo este nevoie de mult timp, multe incercari, rutina zilnica, multa suferinta interioara, pentru ca adevarul sa fie revelat, pentru ca nectarul divin sa va fie daruit.

Pretuieste fiecare clipa in prezenta persoanei iubite, nu astepta clipe viitoare si nici nu te gandi la cele trecute, ci bucura-te de fiecare moment, pentru ca in viitor s-ar putea sa nu mai poti sau sa nu mai ai parte de ceea ce traiesti chiar acum. Uneori poate fi din vina ta, alteori din vina destinului, alteori pentru ca nu ai respectat ceea ce traiesti, implicit persoana iubita. Dar orice s-ar intampla nu renunta la trairea iubirii din interior, incearca sa vezi existenta ei in sine, si “maestrul” tau interior te va indrepta pe Cale, si nu te va parasi nici o clipa, fie ca vei trai in suferinta tanjind dupa ceea ce ai trait sau dupa persoana iubita, sau vei fi plin de fericire pentru ceea ce iti daruieste, chiar daca doar in interior…

Despre autor

Mihalcea Razvan Teodor a scris 77 articole pentru noi.

Autor al cartii "Inimi ale Iubirii" - pasionat de tehnologie, arta, fotografie - scrie articole care definesc si reflecta pasiunile sale dar si viziunea asupra existentei... Descarcă cartea „Inimi Ale Iubirii” - Inimi Ale Iubirii (13721 downloads )

Share Button