Dupa intalnirea placuta cu Vlad Stan, el fiind doar cu doi ani mai mare, m-a lovit realitatea lumii in care traim. Tinerii din ziua de azi nu realizeaza ce ocazii si oportunitati extraordinare exista in jurul lor.

Mi-as fi dorit un astfel de curs acum vreo 11-14 ani, pentru a-mi schimba modul de a privi afacerile. Pentru mine afacerile sunt scarboase oricat ai incerca sa le pui in poleiala. Prin natura lor, afacerile si politica, sunt murdare.

Sunt un rau necesar, dar depinde de noi ca acest mod invechit de a face afaceri, sa devina ceva care sa schimbe baza lumii in care traim. Afacerile nu trebuiesc facute doar de un singur om, ci de un grup de oameni, iar profitul ar trebui impartit egal. Astfel chiar si cel mai mic mecanism din acea afacere, va avea interesul ca afacerea sa se dezvolte. Dar nu trebuie sa vindem visuri ca in religii, ca in politica, pentru ca acestei lumi i-a ajuns murdaria de pana acum.

Nu ar trebui sa existe oameni incredibil de bogati sau puternici… Nu ar trebui sa existe ideea de lideri, de creatori de religie sau fiu al lui Dumnezeu, cu atat mai putin aceea de sfinti sau oameni perfecti. Pentru ca si cel mai murdar si imperfect lucru sau fiinta din existenta noastra, este perfect in esenta sa. Suna ca un mod de gandire comunist, sau din contra acesta este un mod religios de gandire in privinta existentei. Lumea nu are cum sa fie egala prin insasi creatia si existenta ei… nu la exterior. Dar prin interior, toti si tot ceea ce exista, suntem egali, pentru ca suntem interconectati la nivel existential prin esenta noastra, prin sufletul nostru. Iar acest lucru au incercat sa-l afirme si sa-l inoculeze in sufletul oamenilor, toti marii creatori de religie. Ei au vazut scanteia din fiecare lucru sau fiinta din existenta, dar au vazut ca noi nu suntem constienti de aceasta, si au creat metode pentru a trezi si debloca sufletele noastre.

Unele din metode le regasim aplicate in noul mod de a privi viata si de a dezvolta afacerile, social media, tehnologia. Pentru ca am afirmat si repet ca tehnologia si stiinta nu sunt nocive, din contra, aduc mecanisme si oportunitati pentru a usura evolutia interioara a lumii noastre.

Depinde doar de noi daca vom sti sa ne folosim de ele pentru a elibera sufletul si a domina si schimba gandirea invechita de mii de ani a “turmei” in care traim.

Despre autor

Mihalcea Razvan Teodor a scris 77 articole pentru noi.

Autor al cartii "Inimi ale Iubirii" - pasionat de tehnologie, arta, fotografie - scrie articole care definesc si reflecta pasiunile sale dar si viziunea asupra existentei... Descarcă cartea „Inimi Ale Iubirii” - Inimi Ale Iubirii (13860 downloads )

Share Button