A fi constient de existenta iubirii divine, de fapt de existenta lui Dumnezeu, in tot ceea ce exista este vital precum respiratia in viata noastra. Microcosmosul uman este reprezentarea la scara mica a macrocosmosului. De aceea “Cunoaste-te pe tine insuti!” are aplicabilitate in destinul nostru.

Rugaciunea si trairea interioara sunt elementele care ne tin legati de interiorul nostru si ne trezeste sufletul, eliberandu-l din sclavia gandirii. Este un fel de Matrix, la nivel de basm, de fantastic, legat de creatia umana. De aceea cei care ajung sa se elibereze, percep existenta altfel decat noi, cei care dormim in existenta. Trezirea incepe din momentul in care devii observator si esti constient de tot ceea ce se intampla atat in interior cat si in exterior. Percepi astfel unda de soc pe care o produce actiunile celorlalti sau destinul in interiorul tau, dar fiind treaz nu vei actiona inconstient si vei amortiza in acest fel cauzele si efectele. Iubirea pe care tu o vezi de unde izvoraste, va tine loc de scutul si protectia impotriva loviturilor care vor incerca sa doboare sufletul tau, pentru ca lupta cea mai apriga se da de fapt intre gandire si suflet. Gandirea este terenul unde “diavolul” poate actiona si influenta deciziile si destinul nostru. De multe ori am intalnit in viata noastra ganduri care parca nu ne-au apartinut, nu ne definea caracterul si conceptiile de viata, credinta noastra, si au dus spre dezastru, spre nefericire, pentru ca ne-am identificat cu gandirea noastra. Dar noi nu suntem gandirea noastra, nu suntem numele dat la nastere, nu suntem corpul si existenta care este perceputa de gandirea noastra…

Astfel practicile de meditatie, rugaciunea interioara, iubirea caruia ii atribuim originile divine si nu o mai tratam ca pe ceva obisnuit si fara importanta, si starea de constienta continua, contribuie la eliberarea si descoperirea sufletului nostru, eliminand astfel acel gol continuu pe care il percepem in interiorul nostru in timpul cautarii noastre de a intelege esenta si scopul existentei noastre.

Actiunile si suferinta din destinul nostru spre asta ne indreapta… spre trezirea sufletului si eliberarea din sclavia gandirii.

Acest articol incheie sirul lung de articole pe care le-am tot adaugat de ceva timp. Ultimile cateva au fost scrise cu ceva vreme inainte de aceasta data la care l-am postat. Ultimul articol care defineste practic destinul meu: „Implinire sau final de poveste…”, va apare la momentul potrivit…

Despre autor

Mihalcea Razvan Teodor a scris 77 articole pentru noi.

Autor al cartii "Inimi ale Iubirii" - pasionat de tehnologie, arta, fotografie - scrie articole care definesc si reflecta pasiunile sale dar si viziunea asupra existentei... Descarcă cartea „Inimi Ale Iubirii” - Inimi Ale Iubirii (13788 downloads )

Share Button