Cuvintele ascund in învelișul lor o energie nevăzută, dar efectul lor când sunt pronunțate isi face apariția.

In lumea noastră sunt tot felul de câmpuri care ne înconjoară si modifica sau transforma in mod nevăzut lumea interioara. Dar cel mai important câmp dintre toate este fara indoiala cel al gândurilor. Gândurile prind viata in lumea exterioara prin cuvinte, deci putem spune ca astfel cuvintele sunt doar învelișul gândurilor. Daca nu sunt rostite, asta nu înseamnă ca gândurile nu ar putea avea aceeași putere ca cea a cuvintelor. Dar acest efect nu este perceput in mod direct, ci nevăzut.
A repeta un cuvânt la nesfârșit pare o nebunie, iar asta așa si este in cazul cuvintelor fara sens si semnificație, sau doar in cazul unei repetări fara trăire. Daca sufletul nu se identifica cu un cuvânt așa cum se identifica cu persoana in cauza in viata reala, cuvintele nu vor avea nici o putere. La fel sta treaba si in cazul gândurilor. Aceste tehnici sunt de fapt folosite numai in scop mistic, iar acest lucru nu este spus de nimeni de exemplu credincioșilor. Pentru ca nu se dorește ca lumea sa devina libera, sa aibă puterea aceasta, altfel multe lucruri s-ar schimba in destinul nostru. Exista si reversul ca aceasta putere sa fie folosita pentru a face rău si atunci este cu doua taisuri. Dar oricum asta nu se întâmplă așa ușor incat sa credem ca acum cu aceasta cale am rezolvat tot sau o sa avem cine știe ce castig de cauza. Pentru ca este nevoie de multa concentrare pentru a realiza acest lucru, iar uneori nu se va întâmplă niciodată, pentru ca sunt legi nescrise si forte care nu pot fi mișcate de gândurile noastre. Este vorba de destin, dar acest subiect cândva in viitor, când va fi cazul.

Uneori chiar si simpla repetiție aduce un beneficiu in viata noastră. De exemplu daca repetam zilnic ca suntem sanatosi si plini de energie poate deveni chiar stare reala. E ca si cum ai pune un status la facebook prin care anunți ceea ce te înconjoară de dispoziția ta. Astfel acest mesaj pătrunde nu doar in corpul tău, dar si in ceea ce te înconjoară sau ia contact cu tine.

Este ca picătura chinezeasca, in care se spune si e demonstrat ca o picătura de apa căzând cu aceeași intensitate regulata între-o piatra, va face gaura. Cu cat intensitatea este mai mare cu atât efectul va fi mai rapid si mai puternic.

In religiile orientale acest lucru este explicat si practicat de când au apărut, pe când in creștinism numai cei care depășesc un anumit stadiu de credință si după multe teste, li se permite acest lucru. Este denumit isihasm. Rareori este descoperit sau practicat de oameni care nu au acces la aceste invataturi.

Rugaciunea inimii in care repeti continuu acceasi rugaciune va duce la eliberarea sufletului. Nu este o vorba spusa ca sa fie spusa, ci este un adevar trait si confirmat in timp. Doar trebuie repetat cu traire, cu iubire, si adevarul se va revela, sau in cel mai slab caz vei simti puterea rugaciunii si binefacerile ei. Un exemplu este chiar persoana mea, care la multe lovituri primite ar fi trebuit sa dispara demult de pe pamant, dar forta interioara sustinuta de rugaciune a rezistat si inca continua sa reziste…

Asa ca rugati-va continuu nu pentru ca asa se spune sau pentru ca asa trebuie, ci pentru a testa adevarul celor spuse.

Dar ce este ADEVĂRUL?

Despre autor

Mihalcea Razvan Teodor a scris 77 articole pentru noi.

Autor al cartii "Inimi ale Iubirii" - pasionat de tehnologie, arta, fotografie - scrie articole care definesc si reflecta pasiunile sale dar si viziunea asupra existentei... Descarcă cartea „Inimi Ale Iubirii” - Inimi Ale Iubirii (13713 downloads )

Share Button